Rise & Shine Coaching 
 

Reiki

Wat een Reikibehandeling precies doet is niet zo gemakkelijk in woorden te omschrijven.

Je ligt, aangekleed, op de behandeltafel terwijl ik tijdens een uur mijn handen op bepaalde posities leg, zowel aan de voorzijde als aan de rugzijde van je lichaam. Eventueel met een rustig muziekje.
Wat de meeste mensen als eerste ervaren is een diepe ontspanning. Je kunt tijdens een Reikibehandeling op sommige plaatsen een warm, tintelend, gevoel krijgen omdat daar  dan meer energie naar toe stroomt.  Soms voel je een lichte verergering van een klacht en ook dan weet je dat Reiki daar aan het werk is. Reiki kan je helpen bij lichamelijke, mentale en emotionele klachten.
De eerste ervaring is dus die van een diepe ontspanning. Dat is altijd het belangrijkst bij herstel. Als we ziek zijn of gestrest, dan zijn we niet in balans, niet goed bij onszelf. Reiki helpt je om die balans weer te vinden. De kunst in dit leven is om zo dicht mogelijk bij onszelf te zijn, vanuit onze kern te leven.. Reiki brengt mij steeds weer terug bij mezelf.


 ⭑ Trust the process, you do not need to know how it works, only that it does⭑
- Hazel Butterworth. 


Reiki betekent Universele Levensenergie: je krijgt eenvoudigweg weer het gevoel dat je leeft!
Omdat je met Reiki energie doorgeeft vanuit het universum, word je er zelf niet moe van. Reiki geeft je juist energie, als je het op de juiste manier toepast. De energie vanuit de kosmos word via je handen naar plekken in het lichaam gebracht waar het nodig is: plekken waar de oorzaak van bepaalde klachten ligt. Als je antwoord zoekt op de vraag ‘wat is Reiki’, dan kun je stellen dat Reiki een holistische helingsmethode is. Dat betekent dat er op verschillende holistische niveaus heling wordt gecreëerd: holisme gaat uit van het feit dat alles met elkaar samenhangt en één geheel vormt. Zo kun je er op verschillende niveaus mee werken en de verbinding (weer) voelen. Reiki kan je dus in balans brengen op de holistische niveaus:


- Fysiek
- Mentaal
- Emotioneel
- Energetisch
- Spiritueel


 
 
 
 
E-mailen
Bellen